Parketvloer & onderhoud

Voor de afwerking van een parketvloer zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er voor verschillende gezinssituaties evenzoveel mogelijkheden voor de afwerking. De meest gangbare afwerking is op dit moment olie. Het voordeel van olie is dat het een natuurlijke matte uitstraling behoud en gemakkelijk is bij te werken. 

Let wel op dat er altijd onderhoudsmiddelen van hetzelfde merk gebruikt wordt, omdat verschillende merken elkaar kunnen "bijten". Voor sommige houtsoorten is olie niet geschikt. Het is dan beter om een watergedragen lak te gebruiken. Ook hier geldt: zorg dat u een onderhoudsmiddel gebruikt dat past bij uw lak, omdat niet alle onderhoudsmiddelen elkaar verdragen.

Onderhoudsmiddel: Voor onderhoudsmiddel kunt u ons bellen. 

Olie vloeren:

Schoonboenen van de vloer: Een geoliede vloer kan geboend worden om vervolgens opnieuw in de olie gezet te worden. Wij kunnen dit voor u doen, echter verhuren wij ook boenmachines waarmee u ook zelf de vloer kunt boenen en olieen. 

Lak vloeren:

Schoonmaakmiddel: Voor gelakte vloeren verkopen wij schoonmaakmiddel. Hiermee kan de vloer licht gedweild worden (zonder te veel water). Wij raden aan om dit hooguit 4 tot 5 keer per jaar te doen. Daarnaast kan een gelakte vloer één keer in de twee jaar in de polish gezet worden. Dit is een extra beschermlaag voor de lak.