Parketvloer schuren

Het schuren van een parketvloer is een vak op zich. Voor een goed eindresultaat is het verstandig om dit aan een vakman over te laten. Kom gerust eens langs om u te laten informeren omtrent het schuren en de diverse afwerkmogelijkheden.

Afwerking met twee componenten olie: Het voordeel hiervan is dat het minder vlekt dan een één componenten olie. Deze olie is verkrijgbaar in meer dan 25 kleuren. Bij een afwerking met olie blijft de nerf structuur beter zichtbaar waardoor de vloer een mooie, natuurlijke uitstraling krijgt. Deze olie is vandaag de dag dusdanig sterk, dat ze uitstekend bestand zijn tegen vloeistoffen (water, wijn etc.).

Afwerking met lak: Het is mogelijk om de vloer in een naturel lak af te werken in verschillende glans gradaties. Ook is het mogelijk om over de twee componenten olie heen te lakken. Het voordeel van lak is dat de toplaag harder en krasvaster wordt. Er is keus in naturel (extreem mat), extra mat, mat, half mat, glans en hoog glans. Hoe meer de lak glanst, hoe sterker de laklaag. Het nadeel van lak ten opzicht van olie is dat het niet plaatselijk bijgewerkt kan worden, zonder dat dit zichtbaar is.